2020. jún 21.

Gépi festés I.rész

írta: Kissfestes
Gépi festés I.rész

Akkor ezt most nem is melós csinálja?

Természetesen a gépi festés is szobafestő szakember munkáját kívánja. Az iparágban elterjedt festékszórást, melyet gépi festésnek is szoktak hívni, airless típusú berendezésekkel kivitelezzük. Ilyen gépek már a 80-as években is segítették a festők munkáját nagy állami építőipari vállalatoknál, házgyárakba. A technika azóta természetesen fejlődött, finomodott, a korábbi membrános gépek helyét ma inkább a dugattyús megoldások vették át, bár mindkét verzió továbbra is elérhető, sőt, hidraulikus és csigás megoldású szóróberendezések is kaphatók.

gepi_festes.jpg

 A festés nagy nyomáson (100-200bar) történik, levegő rásegítés nélkül, pusztán a nagy nyomás porlasztja az anyagot. Előnyei a sokkal nagyobb termelékenység mellett a szebb felületi minőség, egy jól kivitelezett szórási felület nagyon finom struktúrájú, rendkívül egységes felület mutat akár tisztasági festés esetében is. Hátránya, hogy bútorozott, szűk helyekben nem kivitelezhető, valamint kicsivel több az anyagfogyás, hisz óhatatlanul van egy kis mellé fújás, az angol szakzsargon szerint „overspray”. Üres, vagy gyéren bútorozott helyiségekben, új építésű ingatlanokon (ahol még a padló takarása sem szükséges) azonban verhetetlenül gyors, termelékeny és szép felületet ad. Természetesen gépi festéssel is minket keressenek!

A következő részekben kicsit jobban belemélyedünk a technológiába, majd a gépi glettelésről esik szó. Gépi glettelés esetén is keressenek minket!

kissfestes_logo_kek_vastag.pngletoltes.jpgface.jpg

Szólj hozzá

festés szobafestés szobafestő tisztasági festés