2020. ápr 26.

A fertőtlenítő festés 3. rész

írta: Kifestek
A fertőtlenítő festés 3. rész

Festék Bázis Zrt. bakteriosztatikus termékcsaládja

A fertőtlenítő festékek előző két részében a mészről, majd a korszerűbb mosható festékekről volt szó, de most a leginnovatívabb hazai termék családot vesszük górcső alá, mely a Festék Bázis Zrt. teljes mértékben saját fejlesztése. A győri székhelyű magyar tulajdonú festékgyár immár 4 éve hogy kifejlesztette azt az ezüstionos technológián alapuló termékcsaládját, ami nem csak mosható és fertőtleníthető felületeket ad, de a két tisztítás közötti időben is aktívan gátolja a baktériumok és vírusok életben maradását a termékkel kezelt felületeken. Az ezüst klorid adaléknak köszönhető bakteriosztatikus tulajdonságát az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ is bevizsgálta, a termékek hatékonyságát jegyzőkönyvvel erősítették meg.  Általánosságban a legnagyobb érdeklődésre a Valmor Kontrol falfesték számíthat, a leggyakoribb ásványi alapfelületeken túl (falazóanyag, beton, gipsz-vagy cementvakolat, meszelt, diszperziós-vagy latex festékkel bevont felület) megtapad kemény műanyag és EPS (stukkók, rozetták, belső téri szigetelőpanelek) felületen is. Ezeket más festékek is tudhatják, de ebben a termékben a baktérium-és vírusölő tulajdonságán túl az a rendkívüli, hogy izolációs céllal is alkalmazhatjuk: elfedi a korábbi beázás okozta sárgulásokat, a cigaretta füst okozta nikotinfoltokat vagy korom okozta elszíneződéseket. Ha ehhez hozzávesszük, hogy korábban oldószeres festékkel kezelt felületen is megtapad (pl.: közlekedő helyiségek, műhelyek régi olajlábazata) akkor egyértelművé válik, hogy belső térben nincs párja ennek a rendkívül sokoldalú terméknek, bármilyen nagyforgalmú, erős igénybevételű és fertőtlenítést igénylő falfelületen alkalmazható. Az egészségügyi intézményeken túl, élelmiszeripari létesítmények, közintézmények, szupermarketek és természetesen Otthonunk falain is! Ha nem falfelületeinket hanem padlóinkat kell hasonló tulajdonságokkal felvértezni, akkor a Factor parkettalakktól várhatunk rendkívül kopásálló kemény felületet, vagy a Factor Aqua Parkettalakk lehet a választásunk, amellyel már ásványi felületeket, gipszkartont, tapétát is bevonhatunk lakkjellegű megjelenés céljából. Mindkét termék elérhető bakteriosztatikus bevonattal.

Tehát belső térben falaink és padlóink is kiemelten fertőtleníthető -és két tisztitás között is aktív védelmet biztosító- felületet kaphatnak, de mi van, ha külső falaink is ezt igénylik? Erre is van válasza a Festékbázisnak (bár fedett külső terekben a Valmor Kontrol is használható)  a Coror klórkaucsuk bevonat, mely az ásványi alapokon túl megtapad üvegszálas, kemény műanyag és kerámia felületeken is. Tartósan rugalmas és vízálló, vegyi anyagokkal szemben is ellenálló, így sikerrel alkalmazható gépműhelyekben, szervizekben, textil- és papíriparban, vízzel szembeni tartós ellenállása miatt akár csempe helyett is megállja a helyét fürdőszobákban, uszodákban, medencék és tartályok bevonataként vagy a növény-és állattartás területein. Bár fafelületre a Coror is kenhető, ahhoz a Factor aqua akril vastaglazúr a tökéletes megoldás. Több természetes árnyalat mellett már a színtelen változata is megfelelő UV védelmet biztosít kültéri faszerkezeteinknek, akrilgyanta tartalmának köszönhetően rugalmas bevonatot képez így képes követni a fa természetes mozgását, nem repedezik meg. Szintén ennek a kötőanyagnak tudható be, hogy bármely más felületen is megtapad, az ezüst ionos technológia előnyeit gyakran érintett felületeken, kilincseken, korlátokon, kapaszkodókon is alkalmazhatjuk!

 factor_virus_mentes_feluletek.jpg

Nincs mese, minden felületünket tartósan baktérium és vírusmentessé tehetünk a Festékbázis ezüst ionos termékcsaládja segítségével. Már csak egy jó szobafestő kisiparost kell keresnünk lakhelyünk, irodánk, vállalkozásunk közelében, hogy e kiváló anyagok megfelelő szakértelemmel párosulva tegyék szebbé környezetünket, mindennapjainkat. És hogy a személyes találkozások is a legnagyobb biztonságban történhessenek, arra garancia a Valmor kontrol kéz-és felülettisztító!

www.kissfestes.hu

 

Szólj hozzá

festés factor valmor bakteriosztatikus festékbázis ezüstionos coror