2023. jún 12.

Élvédőzés gyorsan

írta: Kissfestes
Élvédőzés gyorsan

Prowallz fémbetétes élvédő gipszkarton falra

Tisztasági festések esetében gyakran döntő tényező a gyors kivitelezés. Ilyenkor pontosan kell ütemezni minden szakmai részfeladatot, különösen a száradások szoktak kritikusak lenni amikor egy kisebb garzon vagy másfél szobás lakás gyors tisztasági festésére kerül sor. Rendszerint elő kerül pár repedés, fölösleges tipli lyukak, lecserélésre váró karnis furat és egy-egy forgalmasabb él kijavítása is szükséges lehet. Ilyenkor a hagyományos alu élvédő beágyazása és legalább kétszeri vastag áthúzása annyira növeli a száradási időket, hogy nem biztos, hogy az amúgy egy napos munka bele fog férni zárásig.

prowallz.jpg 

Így keresgélni kezdünk a piacon és rátaláltunk a Prowallz egyik sarok erősítő szalagjára, ha úgy tetszik a tekercses élvédőre. A hivatalos nevén „Prowallz fémbetétes élvédő gipszkarton falra” jelen esetben egy olyan vakolt, glettelt és festett falon vizsgázott, ahol a sarkon építéskor csak vakolat élvédő került be, további élvédő már nem került fel a kivitelezés során. Ennek pótlását kérte most a lakás új tulajdonosa, melyre az idő rövidsége miatt ezt a vékonyabb papír szalagot választottuk, fém betéttel.

prowallz2.jpg

A beágyazáshoz a FitPlaster Hungary Kft vödrös  glettjét használtuk, most épp ez volt nálunk raktári készleten és jó tapasztalataink voltak már korábban az anyaggal. Most sem csalódtunk, jól viselkedett ágyazó anyagként, gyorsan száradt, második vékony áthúzásra már tökéletesen láthatatlan volt az tekercsesélvédő ami szintén elnyerte tetszésünket. Az igaz, hogy ebben az esetben a vakolatélvédő jól vezette a tekercses élvédőt, nem volt girbegurba sarok, nem volt szükség külső sarok görgős simításra, egy régi belvárosi ház százéves vakolt sarkán valószínűleg a hagyományos alu élvédőt alkalmaztuk volna, de itt most az idő volt a fő prioritás és ebben nagy segítség volt a vékonyan ágyazható fémbetétes élvédő. Ahogy a csomagolás is írja: saves time , saves money– időt spórol, pénzt spórol!

prowallz1.jpg

 

Tisztasági festés lakásban, irodában, rendelőben vagy ipari méretekben:  Kissfestes.hu

 

kissfestes_logo_kek_vastag.png

Szólj hozzá

festés tisztasági festés