2022. dec 16.

Egy dekorfal születése

írta: Kissfestes
Egy dekorfal születése

A FOX Dekorator gyöngyházfényű pearl relief

Egyik régi kedves ügyfelünknek dolgoztunk ismét, akinek korábban családi házában már készítettünk egy klasszikus márvány hatású falat, még kézi technikával, lúd toll erezéssel, waxolás és polírozás helyett egy fedőlakkozással. Mivel költözésre került a sor és a márvány fal maradt a helyén, az új lakásban is valami hasonlóan szépre vágyott,  de most az idő nem volt kegyes, a költözési menetrend csak pár napot hagyott a tisztasági festésre és hogy valami szépet varázsoljunk a hálószoba falára. Mivel több work-shopon és bemutatón is jártunk már a Coverart bemutatótermében, adta magát hogy a FOX Dekorator katalógust ajánljuk ügyfelünk figyelmébe. Pár nap böngészés után meg is született a döntés, mivel mindenképp világos árnyalatúra szerette volna a lakást , ezért a halvány csont színű falak mellé a Pearl Relief effect arany színű árnyalatára esett a választás.

dekor2.jpg

A bemutatókon is már látszott a Fox anyagok felhasználó barát tulajdonsága, ez a gyakorlatban is csak megerősítést nyert. A termékhez  a FOX  az Initium Color fntázia nevű saját alapozóját ajánlja, a száradási időt kivárva jöhet rá a dekor termék egy vagy két rétegben. Jelen esetben a felület mérete és a kiszerelés nagysága egy rétegre volt  elég, de így is nagyszerű végeredmény született a megrendelő nagy örömére (és persze így a mi örömünkre is, köszi FOX � ). A gyártó Youtube csatornáján elég sok termékükről van kivitelezési videó, ez alapján egy lelkes hobbista is jó eredményeket érhet el, én mégis mindig azt javaslom jobb a festést szakemberre bízni. Egy másfél perces videó jól megmutatja ugyan az alapokat, de az évek és a rutin az mégiscsak a szakember kezében és szemében van jelen jobban. A massza szerű, vékony glett hatású anyaghoz felhordásra műanyag simítót ajánl a gyártó- a biztonság kedvéért szert is tettem egyre- de kezdésnek mégis a dekoranyagokhoz gyakran használt velencei glettvashoz nyúltam. Nem volt rossz azzal se, de a műanyagra váltva éreztem, mégis csak ez lesz az igazi. Az anyagot véletlenszerű mozdulatokkal húzva már látszott a várható végeredmény, kezdett a fény-árnyék hatás kirajzolódni, később visszanyúlva a kantlikat is lesimítva még jobban javult a helyzet, de még nem hozta azt a hatást ami a katalógus képein látszódott. Kicsit motoszkált bennem a kíváncsi szaki, várjam meg a száradást és úgy lesz az igazi, vagy még kis simogatásra vágyik a felület? Utóbbi mellett döntöttem, amikor az anyag már enyhén „bőrösödött” de még nem annyira hogy vissza gyűrödjön a vasalásra, megszületett a várt eredmény!

dekor3.jpg

 Gyönyörű színátmenetek és fénytörések születtek, száradással a szolid gyöngyös csillogás is életre kelt, egy rétegben, egy lépésben egy igazán egyedi és elegáns felület készült A FOX dekor anyagával. Bár az idő szorított, ahogy az elején is említettem, azért egy másik dekor anyag is felkerült a nappali falára, de erről következő blog bejegyzésünkben ejtünk szót! Előzetesen annyit, a gyártó nem változott �

Egy kis videó a folyamatról és végül az elkészült fal:

dekor4.jpg

 

kissfestes_logo_kek_vastag.png

 

Szólj hozzá