2022. okt 11.

Villanyszerelési kötődoboz elfedése

írta: Kifestek
Villanyszerelési kötődoboz elfedése

Az egyre szélesebb anyagkínálat és a folyamatosan változó trendek fokozódó megrendelői elvárásokat is szültek. Az igényes kivitelezés sosem állt távol tőlünk, mindig is igyekeztünk ügyfeleinknek a maximumot nyújtani és a felmerülő problémákra a legjobb megoldást kínálni. Új építésű házaknál vagy komolyabb belső átalakításoknál, felújításoknál főleg, ha belső építész is segíti a tulaj munkáját gyakran felmerül a felület teljes egységessége iránti igény, hogy egy-egy falszakaszt, tapétázásra vagy dekor kivitelezésre váró felületet semmi se zavarjon meg. Márpedig egy elektromos kötődoboz, net kábel elosztó doboz vagy bármilyen okos otthonhoz kapcsolódó szerelvényezés, rejtett ledvilágítások áram ellátása gyakran okoz eltűntetésre váró kisebb fal fülkét. Szobafestőként a felület előkészítési munkák is feladataink közé tartozik, így ezekből a hasznos funkciót betöltő, ámbár nem kívánatos lyukakból is nekünk kell sima és észrevehetetlen felületet varázsolnunk úgy, hogy a korábbi szakipar igényeit is figyelembe vegyük.

A kötődobozokat persze korábban is igyekeztünk eltűntetni, erre a szélesebb üvegfátyol szalagok vagy üvegszövet tapétákból kivágott darabok nagy segítségre voltak, de ezekkel való munka körülményes volt, vagy előző nap megfelelő ragasztóval felragasztottuk vagy  glettbe ágyaztuk, a beágyazáskor gyakran gyűrődtek, száradás után púposodtak, nehéz volt minőségi felületet előkészíteni velük.

Nagy öröm volt rátalálni a Drywall Patch termékére, melyet alapvetően sérült gipszkarton felületek javítására találtak ki. A kétféle méretben is elérhető javító lapokkal egészen nagy karton sérülések is orvosolhatók, de ami ennél is hasznosabb, egészen nagy kötődobozok is sík folytonosan javíthatók különösebb erőfeszítés nélkül. Az öntapadós üvegszövet hálóra ragasztott perforált alumínium lap egy mozdulattal felhelyezhető a tiszta, pormentes alapra, nem kell glettbe ágyazni, mint egy üvegfátyol darabot. A perforált alumínium lemez megelőzi a horpadást vagy száradás utáni púposodást, nedvesség hatására nem rozsdásodik, nincsenek elszíneződések, tapasztalatok szerint két réteg glett simítással észrevehetetlenül tudjuk eltüntetni a kötődobozokat és szerelőnyílásokat. A 10x10 cm méretű lapkák megfelelnek a kisebb és nagyobb körszelvényű kötődobozokra, a 15x15cm lapkák pedig a nagyobb dobozokat is szépen lefedik. Nálunk szinte nélkülözhetetlen alapanyaggá vált, glettelős szerszámaink közt mindig megtalálható egy-egy csomag Drywall Patch gipszkarton javító lap. És bár nevében a szárazépítésre utal, falazatok (beton, vakolt falak, gipszakarton, OSB, hungarocell) sérüléseinek, hiányainak, villanyszerelő dobozok helyének megszüntetésére és eltakarására is szolgál.

https://kifestek.hu

img_20221011_203601.jpgimg_20221011_203623.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 logo-128x95_1.png

Szólj hozzá

villanyszerelés glettelés Styro-Bond kötődoboz kötődoboz elfedése