2020. jún 21.

Tisztasági festés

írta: Kifestek
Tisztasági festés

Csak ki kell festeni! De tényleg csak ki kell festeni?!

Az idei év tavasza bizony jól felforgatta mindenki életét, a szobafestés szezonkezdetéből idén inkább nyár lett, és a fertőtlenítésnek is betudható tisztasági festés most kezd csak napirendre kerülni sokaknál. Már első telefonos megkereséskor is igyekszünk pontosítani a feladatot az érdeklődőkkel, hogy már ilyenkor mindenki számára – megrendelő és kivitelező – tisztább képet alkothassunk a feladatról. A tisztasági festés, pláne üres lakásban, egy gyorsan kivitelezhető szakipari munka.

tisztasagi_festes.jpg
Irodába, új lakásba költözéskor, vagy albérlet váltáskor célszerű rászánni az időt és költséget, hogy utána hosszú évekig megfelelő komfortban tölthessük mindennapjainkat. Szobafestő oldalról azonban fontos leszögezni: tisztasági festést nagyrészt hibátlan (nem pereg a vakolat, nincsenek nagy felületi hibák, nem vizesedik a fal, nincs felváló tapéta, nincs nagyméretű beázás kár stb.) felületen lehet kivitelezni a megrendelő részéről elvárt versenyképes áron.  Ellenkező esetben szerteágazó felület előkészítési munkákat is napirendre kell venni, ami lehet többrétegű glettelés csiszolással egy rossz vakolat esetében, elvált fűrészporos tapéták visszaragasztása vagy menthetetlen esetben lekaparása is. Korábban rossz minőségű festékkel festett felületeken célszerű mélyalapozást végrehajtani, hogy a kötőanyagban gyenge, porló felület így alkosson stabil, egyenletesen nedvszívó alapfelületet festésünknek. Erős, mély színek választása esetén a mélyalapozás nem elhagyható, különben nagy eséllyel foltos felület lesz a végeredményünk. Tehát sok olyan kisebb vagy nagyobb felület előkészítési munka is szükségessé válhat, ami túlmutat a „csak ki kell festeni” szófordulaton.

20191028_171353.jpg

Természetesen kisebb falhibák, sarokleverések, szög- és tipli lyukak eltüntetése részét képezik a tisztasági festésünknek, konyhákban apró zsírfoltok, fürdőkben kisebb sárgulások gyorsan orvosolhatók megfelelő anyagok bevetésével. Hagyományos kézi gurítás mellett gépi szórással is kivitelezünk tisztasági festést amennyiben a nagy méretek vagy a rövid határidő ezt kívánja! 

 

Keressen bátran, kisebb vagy akár nagyobb tisztasági festés rugalmasan illeszthető naptárunkba!

Tájékoztató árainkat itt találja, köszönjük, ha minket bíz meg!

Szólj hozzá

festés szobafestés tisztasági festés festés árak 2020